Strawberry Ice Cream

Dagens stora bekymmer här hemma var om jag skulle ha persiko- eller rosafärgat nagellack. Tillslut föll valet på min rosa favorit Strawberry Ice Cream från Barry M. Det är synd att man inte kan köpa Barry M i Sverige, vad jag vet i alla fall. Det är alldeles för många märken som jag tycker att vi saknar här i Sverige! Som tur är kan man beställa från deras hemsida som ni hittar här.

Förutom nagellacket använde jag Grow Stronger från Essie och min alldeles nya kärlek Dry Fast Top Coat från Seche Vite.


En liten låda

Igår fick jag hem lite grejer som jag hade beställt ifrån KICKS. Det var inte så mycket nya spännande saker utan mest lite småsaker som jag behövde (fast tre nagellack kanske inte var så nödvändigt visserligen). Det mest spännande var borsttvålen från Make Up Store och överlacket från Seche Vite, men mer om det en annan dag. Nu ska jag antingen gå ner och försöka hitta någonting ätbart i kylen eller duscha, kan inte riktigt bestämma mig.

Mina favoritborstar del 1

Jag tänkte köra igång mitt sminkbloggande med att visa upp mina absoluta favoritborstar som jag äger just nu. Bra sminkborstar tycker jag är otroligt viktigt och egentligen kan man nog aldrig ha för många. Just nu är min kollektion inte särskilt stor eller imponerande men jag har så att jag klarar mig för stunden. För enkelhetens skull har jag delat upp det här i två delar, ansiktsborstar och ögonborstar. Så, här har vi mina favoriter för ansiktet!


Real Techniques Powder Brush – Den här borsten är helt enorm! Den är stor, fluffig, fantastiskt mjuk och gör helt enkelt det en puderborste ska göra. Jag tippar på att den här borsten även kommer att bli flitigt använt tillsammans med en bronzer i sommar.


Real Techniques Stippling Brush – Om jag inte hade haft Buffing brushen så hade det här varit det självklara valet för foundation. Det är absolut inget fel på den, annars hade den inte fått vara med bland mina favoriter, men jag använder den hellre till att applicera rouge av alla de slag.


MAC #168SE – Hör och häpna, en borste ifrån MAC mitt i min rave om Real Techniques alla borstar. Den här borsten köpte jag i ett rese-kit med borstar som kom ut förrförra julen. Dessa borstar är lite kortare än vanliga MAC borstar, resestorlek, därav SE på slutet. Hur som haver, den här borsten gillar jag till det mesta: puder, rouge, contour och highlighter.


Real Techniques Contour Brush – Egentligen är den här borsten till för, som namnet avslöjar, contouring men jag använder den mycket hellre till att applicera highlighter och att pudra under ögonen eftersom den är så liten och smidig.

Real Techniques Buffing Brush – På hemsidan står det att den passar bäst till mineralfoundation och andra puderprodukter men jag använder den allra helst till flytande foundation. Alla borstar från Real Techniques går att använda till flera olika saker och tack vare att borstarna är syntetiska går det alldeles utmärkt att använda med både puder- och krämprodukter. I alla fall, jag gillar inte traditionella foundationborstar eftersom jag tycker att det blir streckigt och fult men den här borsten ger verkligen en airbrushad finish.

Real Techniques Kabuki Brush – Den här borsten är den smidigaste och mest funktionella kabuki borsten jag någonsin har skådat. När jag insåg att den går att vinkla ut var jag helt enkelt tvungen att köpa den och jösses vilket klipp! Den här borsten är perfekt för contouring, vinkla ut för att få en precis applikation och klicka sen ihop den för att sudda ut – kärlek alltså!

Borstarna från Real Techniques går att få tag på här, borsten ifrån MAC går inte att hitta på KICKS hemsida men den går att köpa över disk i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Visa fler inlägg